www.kempenflex.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

  Goede voornemens voor 2018? Het zoeken naar een nieuwe baan!

  Goede voornemens voor 2018? Het zoeken naar een nieuwe baan!

  Het nieuwe jaar is inmiddels al enkele weken aan de gang en veel mensen maken vanaf 1 januari ‘goede voornemens’. Hoe kan ik 2018 nog mooier, beter, gezelliger, gezonder maken dan 2017? Eén van de meest voorkomende fouten is dat mensen te veel goede voornemens maken. Less is more! Dus kies er één..! Voor sommige is dit, stoppen met roken, meer sporten, gezonder eten of.. het zoeken naar een nieuwe baan!
  Veel mensen hebben het helemaal niet naar hun zin op het werk maar blijven er maar een beetje in ‘hangen’. Lekker gemakkelijk wel, maar je bent er natuurlijk wel een groot deel van de week en het is toch veel fijner als je met veel positieve energie naar je werk gaat dan met een negatieve?! Bij deze een aantal tips…

  1. Start nu!
   Veel mensen stellen goede voornemens uit… ‘Ik begin 1 januari wel’ of ‘ na de vakantie zal ik er eens over nadenken’. Waarom wachten? Heb je schrik of vind je het eng? Als je je doel gehaald hebt geeft het je extra energie en kan je de hele wereld aan! Begin daarom niet morgen maar vandaag!
  2. Doe de Test!
   Wil je een nieuwe baan maar weet je niet precies welke baan bij je past? Maak dan een snel een beroepentest op internet. ‘ Even Googlen’ en je hebt er zo een aantal gevonden. Kom je er echt niet uit, loop dan een uitzendbureau binnen en vertel wat je totaal niet leuk vindt en wellicht komen zij mij jobs aanzetten waar je voorheen helemaal niet over nagedacht had!
  3. Zet specifieke doelen
   Stel doelen zodat je jezelf ‘dwingt’ ermee bezig te zijn. Bijvoorbeeld:
   - Doe de Beroepentest
   - Ga naar een uitzendbureau
   - Controleer op dinsdag en vrijdag de vacaturesites
   - Verstuur 3 sollicitatiebrieven per week
   Hierdoor blijft het proces aan de gang en bereik je sneller je einddoel: Een nieuwe baan!
  4. Zorg dat iemand je verantwoordelijk houdt
   Spreek met iemand af (bijvoorbeeld je partner, beste vriend(in), intercedent van uitzendbureau) wat je voornemen is en spreek met haar/hem af dat ze je doelen ‘controleert’. Dit is een extra stimulans om het ook echt te doen. Daarbij kan degene je ook goed helpen en motiveren. Daarbij heb je dan iemand die de voortgang in de gaten houdt.
  5. Herinner jezelf elke dag doelen
   Zet bijvoorbeeld op dinsdag en vrijdag een alarm op je smartphone dat je weet dat je de vacaturesite even moet checken.
  6. Trakteer jezelf op wat leuks als het gelukt is!
   Heb je eindelijk je einddoel gehaald, trakteer jezelf op een etentje ( of voor vrouwen een paar nieuwe schoenen ;-)) met je partner om het te vieren!