www.kempenflex.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

  5 redenen waarom jij een keer vrijwilligerswerk moet doen!

  5 redenen waarom jij een keer vrijwilligerswerk moet doen!

  Heb jij er wel is over nagedacht om vrijwilligerswerk te doen? In deze blog geven we je 5 redenen waarom jij dit eens zou moeten proberen.
  1. Je leert nieuwe mensen kennenWat erg leuk is aan vrijwilligerswerk is dat je hierdoor mensen ontmoet die je anders misschien nooit was tegengekomen. Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk om je sociale netwerk uit te breiden, het kan ook handig van pas komen wanneer je op zoek bent naar een (andere) baan.
  2. Je leert nieuwe dingenDoor vrijwilligerswerk te doen kan je er goed achter komen wat je nou echt leuk vindt om te doen. Door in aanraking te komen met verschillende projecten en functies kun je erachter komen waar je de meeste voldoening uit haalt. 
  3. Het is een waardevolle toevoeging aan jouw CVIn een selectieprocedure kan vrijwilligerswerk van pas komen. Door vrijwilligerswerk te doen heb je niet alleen geleerd wat je leuk vindt en waar je goed in bent, jij kan je hiermee ook onderscheiden van de andere kandidaten en hun CV's.
  4. Het is gezondMensen die vrijwilligerswerk doen zijn gezonder dan mensen die zich niet inzetten voor vrijwilligerswerk. Dit is gebleken uit een onderzoek. Door vrijwilligerswerk te doen verhoog je je fysieke en psychische activiteit. 
  5. Het geeft voldoeningDe grootste reden om vrijwilligerswerk te doen is voor veel mensen toch de voldoening die zij hieruit halen. Door vrijwilligerswerk help je mensen en dus ook de samenleving en dat geeft voldoening.