www.kempenflex.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

  Hulp aanbieden bij corona maatregelen

  Hulp aanbieden bij corona maatregelen

  Op dit moment maken we ons allemaal zorgen over onze baan/bedrijf, ouders, grootouders en andere kwetsbare mensen. Door de maatregelen tegen het coronavirus hebben veel bedrijven last van omzetverlies. Er zijn zelfs bedrijven die helemaal dicht zijn gegaan. Deze situatie waarbij bedrijven dicht gaan is vervelend voor eigenaren maar ook voor alle personeelsleden. Mensen hebben door de situatie minder werk of komen zelfs thuis te zitten. 
  Door de hele situatie zijn er veel goede initiatieven gestart om bedrijven en mensen te helpen. Jij als lezer kunt ook helpen! Hieronder hebben we een aantal initiatieven omschreven waar je bedrijven en mensen mee kunt helpen.
  Op dit moment zitten er heel veel mensen thuis en kunnen geen bezoek ontvangen omdat ze symptomen hebben van corona of omdat ze het huis niet uit durven uit angst om besmet te raken. Het maakt niet uit wie het is, als we elkaar maar helpen met de volgende initiatieven. 
  Hulp aanbiedenHeb je veel tijd over en wil je graag mensen helpen? Zet dan bijvoorbeeld een berichtje op Facebook of gooi briefjes met daarop je telefoonnummer in de brievenbus om zo je hulp aan te bieden. Je kan op heel veel gebieden hulp aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan honden uitlaten, boodschappen doen, lesgeven, oppassen op kinderen enz. Het is hierbij wel belangrijk dat je geen contact maakt met personen die kwetsbaar zijn. Je kan bijvoorbeeld de boodschappen voor de deur zetten. 
  Mensen opvrolijken met een bloemetjeDoor de situatie zijn er veel bloemenzaken die moeten sluiten. Door een bloemetje te kopen kun je er mensen die thuis moeten zitten wat mee opvrolijken en binnen wat gezelliger maken. Maar door een bloemetje te kopen help je ook de bloemenzaak!
  Support your locals!In het dorp waar je woont zal je zien dat er veel winkels en restaurants gesloten zijn. Daarom is het belangrijk dat we die blijven steunen ondanks dat zij dicht zijn. Als er de mogelijkheid is bestel dan kleren en/of eten via de website zodat ook zij inkomsten genereren! 
  Kaartje sturenVeel ouderen voelen zich in deze tijd erg eenzaam omdat ze geen bezoek kunnen ontvangen. Door een kaartje te sturen laat je zien dat je aan ze denkt!