www.kempenflex.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

  Word jij een pro in thuis werken?

  Word jij een pro in thuis werken?

  Met deze 5 tips word jij een pro in thuis werken!

  Afspraken maken met je gezin of huisgenoten
  Thuis werken klinkt heel aantrekkelijk, maar dat betekent natuurlijk niet dat je de hele dag voor je kinderen kunt zorgen, de was kunt doen of lekker kunt netflixen met je huisgenoten. Daarom is het belangrijk dat je een plan en afspraken maakt met de mensen die ook thuis zijn. Geef bij je gezin of huisgenoten aan wanneer je moet werken, zodat jij rustig je werk kunt doen.
  Maak een planningKijk per dag wat je moet doen en maak dan een planning. Zo heb je goed in beeld welke deadlines er zijn, wat je wilt doen en hoeveel tijd je er aan wilt besteden. Bij het maken van een planning is het belangrijk dat je doelen stelt die realistisch zijn. Door een to-do lijst te maken kun je elke taak wegstrepen. Dit zorgt voor een voldaan gevoel. 
  Een goede werkplek creรซren Om goed te kunnen werken is het belangrijk dat je een goede werkplek hebt met een bureau, goede stoel, computer of laptop. Door een goede werkplek te creรซren zorg je ervoor dat je rustig kunt werken.
  Thuiswerk samenwerkingGoede communicatie met je collega's zorgt voor een goede thuiswerk samenwerking. Je ziet je collega's niet meer dagelijks en daarom is het belangrijk om onduidelijkheden en frustraties te voorkomen. Dit kun je voorkomen door veel en duidelijke communicatie met je collega's. Communicatie kan op verschillende manieren. Bel elkaar, Facetime, Skype, zet alles op de mail en zo zijn er nog heel veel verschillende manieren om de communicatie met je collega's goed te houden.
  Zorg dat je beweegtDoor thuis te werken is het is aantrekkelijk om vanuit je bed door naar de badkamer en vervolgens zit je direct achter je bureau. Nu je thuis werkt zit je al snel een hele dag achter de computer zonder ook maar iets te hebben bewogen. Normaal fiets je bijvoorbeeld naar je werk of loop je een rondje met collega's tussen de middag. Voor je lichaam en geest is het belangrijk om te bewegen. Dus maak in de middag een wandeling en laat je telefoon even thuis. Zo kun je even genieten van de buitenlucht en daarna weer fris aan het werk.