www.kempenflex.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

  Voorkom deze sollicitatieblunders

  Voorkom deze sollicitatieblunders

  Heb je een leuke vacature gezien en wil je graag solliciteren op je droombaan!?
  Wellicht dat onderstaande tips je helpen om jouw kansen te vergroten! Lees deze tips vooral ook door om ervan te leren en daarom juist deze blunders niet te maken in de toekomst.

  Kortom, bereid je goed voor!

  1. Spelfouten in je sollicitatiebrief
  Een voor de hand liggende: zorg voor een grammaticaal correcte brief. Dus geen spelfouten, onjuiste leestekens of verkeerde aanhef (kijk goed of je de brief naar een man of vrouw moet richten). Kortom, een brief met een goede opbouw is belangrijk.
  Tip: Laat je brief eens nalezen om te voorkomen dat je een flater slaat.

  2. Niet voorbereid zijn
  Een vaag idee hebben over wat het bedrijf nu eigenlijk doet of wat de functie precies inhoudt: het is not done - zowel in je brief als in het gesprek. Zorg voor een goede motivatie die aansluit bij het bedrijf, anders kun je die functie wel op je buik schrijven.

  3. Te laat komen op het gesprek – of op de verkeerde dag!
  Probeer zo’n 10-15 minuten voor het gesprek aanwezig te zijn, zodat je nog naar het toilet kunt als je erg vroeg bent. Calculeer eventuele files of wegwerkzaamheden in en houd rekening met uitvallende bussen of treinen. Zet ook altijd de datum van het gesprek gelijk in je agenda, zodat je het niet vergeet. Wordt de afspraak verzet? Haal de oude datum en tijd dan uit je agenda om te voorkomen dat je op de verkeerde dag komt.

  4. Schrijf de naam op van je gesprekspartner

  Word je gebeld door het bedrijf dat je op gesprek mag komen? Vraag altijd met wie je het gesprek hebt, of nog beter: of diegene het op de mail kan zetten ter bevestiging. Gênant als je op gesprek komt en je weet niet meer met wie je het gesprek hebt. Of: je zegt de verkeerde naam, ‘de heer’ in plaats van ‘mevrouw’, et cetera. Noteer dus altijd de gegevens van je gesprekspartner!

  5. Kapotte, vieze of ongepaste kleding
  Een verzorgd uiterlijk is zeer belangrijk als je een goede indruk wilt maken. Een wit overhemd met rode tomatensausvlek, kapotte schoenen of een broek vol honden- of kattenhaar: no go! Net als ongewassen haar, vieze nagels of vervelende geurtjes.

  6. Liegen – of juist teveel zeggen
  Ga niet bluffen over dingen die je nooit hebt gedaan of personen die je nooit hebt ontmoet. Lieg niet over verantwoordelijkheden die je nooit hebt gehad. Vertel ook weer niet teveel: als je het niet naar je zin had in je vorige baan of niet op kon schieten met je manager – dan houd je dit voor jezelf. Geef simpelweg alleen antwoord op de vragen die gesteld worden.

  https://www.debanensite.nl/werkzoekenden/blog/sollicitatie-blunders/