www.kempenflex.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Hoe laat jij een goede indruk achter op je sollicitatiegesprek?

Yes, je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Maar wat nu? Hoe zorg je ervoor dat jouw gesprek vlekkeloos verloopt en jij een goede indruk achterlaat? In deze blog geven wij jou een aantal tips!

1.Voorbereiding is they key!
Het klinkt misschien cliché maar een goede voorbereiding is het halve werk! Neem een kijkje op de website, hierdoor krijg jij een goed beeld van het bedrijf en de medewerkers. Daarnaast is het verstandig om ook de LinkedIn pagina van het bedrijf te bekijken, zo weet jij straks met wie je in een zoommeeting zit.

2.Wees op tijd!
Zorg dat je op tijd bent! Dat is misschien wel een van de belangrijkste tips. Er is niets vervelender dan een sollicitant die te laat is. Zo’n 10 minuten te vroeg aanwezig zijn is perfect.

3.Durf te vragen!
Benieuwd wat je gesprekpartners van jou vinden? Durft te vragen! Welke indruk hebben zij van jou? Hoe gaan je werkzaamheden eruit zien? Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden die bij de functie horen waar jij op solliciteert? Misschien verras je je gesprekspartner hier wel mee, maar je toont wel lef. Probeer er voor te zorgen dat jouw sollicitatie daadwerkelijk een gesprek wordt en niet alleen een vragenvuur richting jou.

Succes en zet ‘m op!


« terug naar overzicht
: 08 juli 2022