www.kempenflex.nl maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken.

Uren:

Fulltime

Duur dienstverband:

Permanent

Opleidingsniveau:

HBO
WO

Bedrijf:

Kempenflex
Lensheuvel, 43
5541 Reusel
www.kempenflex.nl

Product Manager

Vacaturenummer: 210024
Bedrijf: Kempenflex
Locatie: De Kempen
Geplaatst: 13-09-2021
Uren:
Fulltime
Duur dienstverband:
Permanent
Opleidingsniveau:
HBO WO
Bedrijf:
Kempenflex
Lensheuvel, 43
5541 Reusel
www.kempenflex.nl
Bedrijfsprofiel
Voor een familiebedrijf net over de grens in België zijn we op zoek naar een Product Manager. Het bedrijf is sterk in advies, ontwerp en productie van klant specifieke verpakkingsmachines voor de food, bouw, feed en land- en tuinbouw. Alle machines worden volledig op maat en in eigen beheer geproduceerd, geassembleerd, getest en in het bedrijf genomen bij de klant.
Functieomschrijving
Als Product Manager ben je verantwoordelijk voor het bepalen van het beleid omtrent bestaande en (door) te ontwikkelen producten. Je bent de schakel tussen de sales marketing-, R&D en de operationele afdelingen. Je krijgt de kans om op dit gebied een bepalende rol te spelen in de toekomst van de onderneming. Hiervoor verwachten we een zelfstandige en gestructureerde werkhouding waarbij je voor zowel commerciële als technische partijen een serieuze gesprekspartner kunt zijn. Je bent als Product Manager altijd op zoek naar de juiste balans tussen commerciële en technische belangen. Het is dus van cruciaal belang dat je je in beide kanten kunt verplaatsen en je ideeën zowel technisch als commercieel onderbouwd zijn. 

Werkzaamheden:
- als verantwoordelijke voor het productiebeleid analyseer je de huidige en de potentiële toekomstige proposities. Hierbij kijk je kritisch naar de huidige producten maar ook meteen brede blik naar mogelijke kansen en ontwikkelingen in de markt. 
- op basis van je bevindingen maak je een haalbaarheidsanalyse en bepaal je in samenspraak met Sales, Engineering en Productie de opzet en uitvoeren van de producten. Je stuurt op basis van productstandaarden, hetgeen een dynamisch proces is. Je legt de verbinding tussen de functie en techniek en houdt daarbij toezicht op het variatie- en interfacemanagement tussen de verschillende functionele modules. 
- samen met de Technical Director bepaal je de samenstelling van de lopende en komende R&D-projecten. Gedurende de ontwikkeling hiervan blijf je betrokken als belangrijkste stakeholder en blijf je de marktvraag vertegenwoordigen richting het eindresultaat. 
- daarnaast lever je als kennisdrager van onze kernproducten input in verkooptrajecten, zowel intern als bij de klant en aan productspecifieke communicatiemiddelen. Je bent betrokken bij marktintroducties van 'jouw' producten. Je richt in en beheert de sales configurator en geeft daarmee leiding aan het 'product change'-aspect. 

Functie eisen:
- je beschikt over een bachelor diploma.
- je hebt minstens 8-10 jaar relevante ervaring in de technische sector.
- je hebt gevoel bij de ETO en CTO dynamiek. 
- je kunt de commerciële en strategische waarde van het bedrijf haar producten doorgronden en houdt gelijktijdig de technische kwaliteit en haalbaarheid in het oog. 
- je bent een serieuze gesprekspartner voor zowel technische professionals als account manager. 
- je bent pragmatisch en gestructureerd bij het initiëren van verbetertrajecten en weet anderen hiervoor te motiveren en overtuigen.
- je bent goed op de hoogte van technische ontwikkelingen en toepassingen en je hebt bij voorkeur enige kennis van logistieke en operationele systemen. 
- je streeft altijd naar verbetering. 
- je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Aanbod:
- je komt te werken in een gewaardeerde familie sfeer. 
- er zijn veel ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden. 
- uitstekende, flexibele arbeidsvoorwaarden en een goede markconform verloning.
- een mixcultuur (BE-NL) met ruimte voor eigen inbreng.
- goede, flexibele arbeidsvoorwaarden en een goede marktconform verloning. 

Interesse in deze functie? Stuur je sollicitatie naar post@kemepenflex.nl dan gaan wij voor je kijken naar de mogelijkheden. 

Solliciteer op deze vacature